top of page
118772115_143519957438817_11199837269883

Over De Ramblas

De komst van een ring rond Eeklo en de mogelijkheid om van de doortocht een verkeersluwe en aangenamere zone te maken, klinkt voor ons als muziek in de oren. Kuieren op de aangekondigde stadspromenade, boodschappen doen in een vernieuwende binnenstad en genieten van een kop heerlijke koffie op een terrasje. Daar word je alleen maar vrolijk van.

Vandaar vinden we “De Ramblas” een geschikte naam voor onze horecazaak.
De ongedwongen sfeer en het vakantiegevoel, de grote mengelmoes van culturen en mensen, de kiosken, kraampjes, bloemenstallen, schildersezels, de standbeelden en straatmuzikanten, terrassen, restaurants, winkels en toeristen.

Eeklo heeft veel troeven maar heeft een extra boost nodig en we willen graag ons steentje bijdragen. Ons uitgangspunt is het gegeven bistro & bier gecombineerd met Vlaamse keuken en wereldfood, een mixconcept dat zowel door jongeren en ouderen gesmaakt wordt met daarnaast een mooi aanbod van lekkere bieren. De nadruk willen we vooral leggen op beleving en vernieuwing. Een evenwichtig doordacht aanbod gecombineerd met wekelijkse suggestie, met inspraak van ons ganse team. Zo blijven ze scherp en bouwen zij mee aan het succes van hun job-omgeving.

De Ramblas maakt zich zorgen over duurzaamheid, over de wereld waarin we nu leven en de wereld die we straks overlaten aan de volgende generatie, de uitbuiting van lokale boeren en werknemers in derdewereldlanden, het niet behalen van de Kyotodoelstellingen. Voor de koffie lanceren we voor Eeklo een nieuw concept: Chaqua. Koffie die goed voelt, smaakt beter. Daarom kiezen we voor producten van duurzame oorsprong. Deze koffie voldoet steeds aan strenge voorwaarden, gebaseerd op drie pijlers: bescherming van het milieu, strikte naleving van mensen- en arbeidsrechten en verschaffing van hulp aan boeren bij het opzetten van duurzame landbouw beheerssystemen. Ons thee-assortiment halen we om de hoek bij de wereldwinkel.

De Ramblas wil zijn steentje bijdragen door in te zetten op waste management, door bewust te kiezen voor voedsel dat met respect voor fauna en flora gekweekt wordt of door te werken met lokale producenten en een fair trade koffieverhaal.
Ons vlees halen we bij hoeveslagerij 't Pauwenhof en dat proef je gewoon. Al ons (croque)brood komt uit de rekken van patisserie  Nicolas en  voor ons ijs-assortiment werken we samen met streekproducent de Bushoeve.

Welkom op De Ramblas!

Ramblas Eeklo Stoverij Frietjes
Ramblas Eeklo Salade
Ramblas Eeklo Compana neuske
Ramblas Eeklo Tapas

Schouderklopjes

1

Wim De Strooper

Heel gezellig terras de koffie is er erg lekker en heel leuk aangeboden 👍

2

Rita Willems

zeer goede bediening, vriendelijk en vlot. lekkere koffie en vooral een echte cuberdon erbij.

3

Ann De Vos

dikke duim, superlekker en verzorgd. Voor herhaling vatbaar, 👌

bdc1e901-6f3e-4cd2-b4f9-c394dd5ebacd.jpg
bottom of page