top of page
118765264_143520054105474_59224426656389
De_Ramblas_Meetjeslands_café.jpeg
De Ramblas Wandeling_2326.jpg

Meetjesland Café: De Ramblas

Dankzij het Meetjesland Café leer je de streek van binnenuit kennen. In de verschillende cafés proef je Meetjeslandse hoeve- en streekproducten en kan je terecht voor een goed gesprek onder het genot van een streekbiertje. Je luistert er naar optredens van lokale bands of kijkt er naar voorstellingen van regionale sprekers of toneelgroepen.

Meetjesland Café is een samenwerking van 8 horecazaken onder leiding van het Plattelandscentrum. De Ramblas wordt ook erkend als infopunt voor toeristen en voorbijgangers, die er met plezier worden doorverwezen naar de mooiste plekken en regionale weetjes.

De Ramblas is tevens uitvalsbasis van een aantal stadswandelingen met of zonder gids. Wij informeren u graag verder.

Meetjesland Café Wandelroutes: De Ramblas, een impressie:

De Ramblas route 5 km

De Ramblas route 10 km

Schermafbeelding 2022-03-18 om 20.13.22.png
Schermafbeelding 2022-03-18 om 20.12.02.png

Deze Meetjesland Café Route "DE RAMBLAS 5 km" neemt je mee via de oude spoorweg richting sportpark en het mooie Heldenpark waar je rustig kan vertoeven. Terug richting centrum krijg je een uniek zicht op het 16de eeuwse beschermd stadszicht met het stadhuis en het 'rootjen' . De leuke horecazaken maken op dit plein de gezellige Markt van Eeklo.

Via app ROUTEYOU DE RAMBLAS 5 km

Afdrukbare versie DE RAMBLAS 5 km

Via app ROUTEYOU DE RAMBLAS 10 km

Afdrukbare versie DE RAMBLAS 10 km

Deze Meetjesland Café Route "DE RAMBLAS 10 km" neemt je mee naar Provinciaal Domein ‘Het Leen’ en via de vaart ontdek je de leuke jachthaven die bovendien ook een beeldenroute omvat. Via zelfoogstboerderij ‘De Moeiakker’ krijg je een uniek zicht op de kerk van Eeklo, één van de hoogste van Vlaanderen. Na de wandeling ben je terug welkom op De Ramblas die zo is gedoopt omdat de cafébaas en velen met hem dromen van een soort Promenade voor het Meetjesland. Nu is het marktplein zeker gezellig maar het autoluwer maken van de drukke N9 iets verderop blijft een droom die Eeklo koestert. Het terras van De Ramblas moet zowat het populairste plekje van de stad zijn want als De Ramblas open is, zit er altijd volk. Zomer en winter.

fullsizeoutput_715a.jpeg
bottom of page