top of page

do 16 mei

|

De Verdieping / De Ramblas

Hember

Als één het onpaar compenceert

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Hember
Hember

Tijd en locatie

16 mei 2024, 20:30 – 22:00

De Verdieping / De Ramblas, Markt 20/24, 9900 Eeklo, België

Gasten

Over het evenement

Hember vond zijn oorsprong in het  brein van bassist Maarten, kort na het overlijden van zijn moeder. De  herinnering en.verlangen om een eerbetoon te brengen aan haar zijn de  vonk achter de geboorte van de band.

De  muziek begon als een intieme uitlaatklep maar groeide al snel uit tot  een reis vol betoverende klanken en poëtische teksten. De toevoeging van  Sofie, die eind jaren '90 met de succesvolle formatie "EDEN” de Belgische muziekscene mee kleur gaf,  en de frisse wind van Arne (gitaar), Yarno (synths) en Arne (drums) zorgen voor een geluid dat generatieoverschrijdend werkt.

Stap  binnen in de wondere wereld van Hember, waar zweverige melodieën en  poëzie samensmelten tot een betoverende ervaring die de ziel voedt en de  geest prikkelt.

Recensie try-out 3 voor 12:

"De band Hember uit  het Meetjesland verwoordt het op z'n best in hun liedje 'Klein  Gelukske'. Want een dag als deze is tenslotte ook een klein gelukje,  vindt zangeres Sophie Buyck. De belpopformatie beleeft z'n vuurdoop,  want het is in hun bestaan de allereerste show en direct één in  internationale wateren. Al is de grens haast nergens zo dichtbij als in  deze strandtent. De nieuwe band bestaat uit ervaren muzikanten en hebben  duidelijk geen last van zenuwen. Buyck en drummer Phillip Madou zaten  in de jaren negentig samen in popband Eden, die naast airplay op Studio  Brussel ook in Nederland een kleine hit had met 'Star'. In deze  samenstelling halen ze muzikaal hun inspiratie uit het beste wat de  Vlaamse popmuziek heeft voortgebracht. De track "Ode Cologne" is een  eerbetoon van bassist Maarten Claeys aan wijlen Luc de Vos. Maar  eigenlijk is de hele set een hommage aan Gorki, Buurman en toch ook wel  het Zesde Metaal. De songs van Hember zijn niet in het dialect, maar qua  poëtisch karakter neigt het zeker wel die kant op. Het gebruik van  elektronica en accordeon geeft het geluid van de band uit Knesselare een  eigen gezicht. Voor deze zes is de muzikale kop er af."

Gijs Kamphuis

Deel dit evenement

bottom of page